Grön smoothie och frukosttankar

Bonnie har verkligen tröttnat på allt vad vad gröt och vit macka heter om mornarna. Egentligen tror jag kanske det beror på att hon får en flaska välling vid 06 och därmed inte är så sugen när jag dukat fram frukost två timmar senare. Dock inte sagt att hon nekar sådant som smakar extra gott såklart, som smoothie!

Vi pratade om det i helgen faktiskt… varför ska man truga i barnen en ”tråkig” frukost för att det liksom ”hör till”? När de istället kan få äta sådant som de faktiskt gillar… knäppt!
Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

Ungefär som att man skulle vara rädd att de blir kräsna om de bara får äta goda grejer, och att man skulle vilja undvika det. Kanske. Sen är jag verkligen emot socker på morgonen (visst att det finns en del i frukt och bär, men där tycker jag ändå att det får gå an), men varför inte äta saker som är goda om de samtidigt är nyttiga och bra för kroppen!

Om jag behöver få i Bonnie lite frulle innan den riktiga aptiten sätter in (som idag då vi skulle på förskola) så är smoothie mitt bästa knep! Här kan man ju blanda in vad tusan som helst och barnet bara sörplar och sörplar (då var vi här igen… måste man TUGGA sin frukost och isf – varför? Tuggar ju på allt annat…).

Processed with VSCO with f2 preset

Idag blev det en grön smoothie både till mig och till Bonnie! Kallt och gott i sommarvärmen! Mixade en frusen banan med en färsk persika, frusen mango, spenat, en halv avokado, havregryn och mandelmjölk.

Processed with VSCO with f2 preset

Men just nu sitter jag med en nygrillad ciabatta (vitt bröd aint no problem for mama) med prosciutto, mozzarella och tomat samt en kaffe, mot en husväg i solen ett kvarter från förskolan. Bonnie har lämnats själv för första gången idag och jag befinner mig alltså inom kort avstånd. Förmodligen helt i onödan! <3

2 kommentarer till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *