Besöket på förskolan

Just det, vi var ju och besökte förskolan i onsdags! Åh, det var med blandade känslor som jag skrev, men väl där lättade det hela. De andra småbarnen på avdelningen låg och sov när vi kom, så Bonnie fick ta sig an den stora salen med alla leksaker helt själv tillsammans med oss och en av pedagogerna. Tror det var en bra start för henne att känna in sig, utan att där var massa andra barn. Hon snackade, drog fram leksaker, kröp iväg, skrattade högt och när även den andra pedagogen kom så blev hon snabbt fäst vid henne också.

Processed with VSCO with a6 preset

Efter en liten stund vaknade en 2-åring och kom då in till oss i rummet. När hon hade myst klart började hon genast leka med Bonnie som snabbt hasade efter. Pedagogen som tagit emot oss ville fortsätta visa oss runt efter att vi pratat klart och när vi då skulle bära med oss Bonnie så protesterade hon högljutt! Så vi fick helt enkelt låta henne vara kvar där inne med den andra lilla tjejen och pedagogen och så fortsatte jag och Ludde vidare. Hon brydde sig inte ett skvatt! Inte förrän hon hörde min röst när vi kom tillbaka igen började hon med “mamma, mamma!!”.

Det var så kul och se att hon tog för sig! Nu var där visserligen inte direkt några andra barn, så det är mycket, mycket möjligt att hon reagerar annorlunda på måndag. Men hon ville i alla fall INTE hem därifrån och jag fick bära ut henne medan hon gjorde så mycket protest som hon bara kunde (ni vet, försöka bära ett barn som drar armarna uppåt och samtidigt böjer sig fram… phu!).

SÅ! Planen framåt är alltså att vi ska tillbaka igen på måndag och jag ska vara med hela första veckan mellan 9-14, sen ska vi lämna henne några timmar själv i veckan därpå såvida allt går bra. Just nu känner jag mig lugn, men vi får helt enkelt se hur det går när vi är där “på riktigt”. Blir också spännande att se hur hon klarar sig fram till vilan som inte är förrän efter lunch, hehe… Nu för tiden somnar hon som en stock vid 9.30 ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *