Vi blir hemma!

Jag skiter i det, jag ignorerar behovet av två inkomstkällor och har henne hemma till skolplikten tar vid istället! Min lilla på förskola, det är tusan ta mig inte klokt! Hon är så liten! Hon är min! JAG ska ta hand om henne! Tänk om de andra barnen inte är snälla mot henne? Eller att fröken inte ser när hon sätter något i halsen? Tänk om hon gråter efter mig.

… ELLER så får hon det riktigt bra, med nya kompisar och fler vuxna förebilder! Pedagogiska leksaker, nya sånger, roliga utflykter och så får hon förhoppningsvis kläm på det här med att äta med bestick (varsågod, den kan ni gärna lära henne), men kan ändå inte låta bli att tänka negativt och egoistiskt – ska jag bara träffa henne någon timma om dagen framöver? Ni kan lika gärna plocka ut mitt hjärta NU!

80fbf88e051002b032ec456d21284ff0

Idag ska vi besöka hennes förskola och på måndag börjar vi inskolningen. Jag kunde inte somna igår kväll och i morse vaknade jag innan 05 och låg vaken ett bra tag. Som om det var jag själv som skulle börja ny skola.

Vi sökte inte förskoleplats förrän till hösten men fick erbjudande om en plats v.20 och var då tvungna att ta den för att inte missa vår plats (vi fick dock skjutit fram inskolningen tre veckor, tack och lov). Vi har dock kommit överens om att Bonnie bara kommer skolas in nu för att göra det rätt på pappret, och sen vara ledig fram till mitten av augusti då det kommer bli en typ av inskolning igen. Onödigt kan man ju tycka – det tycker jag! men det var tydligen så reglerna var. Vi har aldrig besökt just den här förskolan (typiskt mig att besöka typ sjuttioelva andra) men jag har hört gott om den. Idag får vi alltså mer inblick och förhoppningsvis kommer vi fram till ett bra upplägg för inskolningen tillsammans med ansvarig pedagog. Jag hoppas att de tar hänsyn till att vi inte ansökte förrän till hösten, och därmed kanske kortar ner antal inskolningsdagar samt kraven på en “normal” inskolning nu innan sommaren. Eller vad vet jag. To be continue…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *