Lila fingrar

En sak är säker, och det är att jag INTE bär några gröna fingrar. Det är av just den anledningen vi har en kaktus, något litet tjockbladigt träd som överlevt 2,5 år i princip utan vatten samt en stooor grön växt (haha ja ni hör ju, kan inte ett enda namn) som jag vet behöver mycket vatten och därmed vattnar varje dag.  Just det, vi har en citronfikus också (det där namnet mindes jag!) i köket och den är också helt otroligt enkel att sköta. Tips tips!
Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 preset

Däremot verkar det finnas ett uns av lila fingrar på mina två händer. Eller kanske mer troligt, ett väldigt bra fönsterläge här i lägenheten. Jag fick en liten stickling paletteblomma för typ 2-3 månader sedan som nu växt till sig och börjat bli rätt maffig där i köksfönstret!

Och det är ju SÅ KUL att se saker växa! Så jag tar sticklingar från denna köksplanta och sätter först i min ekollonvas för att där efter, när det blivit ett riktigt nät av rötter (tycker för övrigt att det är så sjuuuuukt äckligt med massa sånna smårötter! Uueerk), så planterar jag om dem. Nu står det alltså en på köksbordet för rotbildning och en som är planterad i vardagsrumsfönstret, och som på bara två dagar redan fått fyra nya blad!

Processed with VSCO with a6 preset

Säg till om någon vill ha en planta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *