På vår balkong

Nu ska vi se, blir det här tredje sommaren i den här lägenheten? Ja, så är det nog. Vi köpte den hösten 2015 men flyttade in först i slutet på januari 2016. Nåväl! Balkongen har varit ett projekt varje sommar, men sen har det inte blivit mycket gjort. Vi har väl inte riktigt fått tummarna loss helt enkelt, bara lirkat lite på dem. Förra sommaren fixade Ludde dock brädgolv där ute men sen tog det stopp. Igen. Och egentligen inte så konstigt kanske… vi är ju mestadels i Skåne på somrarna och därmed har jag hela tiden känt att “plantera blommor i krukor, nja det är INTE lönt”. Men såklart att när man väl är här, så vill man ha det fint och mysigt!

Processed with VSCO with a6 preset

Förra sommaren var Bonnie för liten för att vistas där. Vi bor högst upp (och har alltså inget skydd från en ovan balkong) och så rakt söderläge. Ja, ni förstår ju. Men i år så funkar det rätt okej om vi håller oss under det lilla parasollet (som HELA tiden jäklas med att blåsa sig själv ut och igen. Suck). Och vi har köpt en bänk + madrass som ska få ta plats på ena kortsidan, samt nya kuddar att ha i korgstolarna. Lamporna har jag knappt vågat tända, för de har hängt där i alla tre år och i samtliga väderlekar (OCH är dessutom egentligen för inomhusbruk, haha). Jag har varit rädd att de typ skulle explodera och börja brinna om vi tände dem, men så långt hade inte Ludde tänkt och tände dem alltså igår. Sån mysfaktor!!

Igår kväll spelade vi spel (jag vann – viktigt!) och åt glass fram till kl 22 och i morse tog vi årets första frukost utomhus. Passade på innan solen kommit helt upp bakom husen. Ja, man en äter ju frukost rätt tidigt nu för tiden…

Processed with VSCO with a6 preset

Idag vankas det barnkalas, Bonnies första! Sen ska vi iväg på middag hemma hos Luddes kollega tillsammans med hela företaget där han jobbar. Misstänker att det blir grillat? ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *