Födelsedagstårtor

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Såg riktiga proffstårtor framför mig när jag planerade tårtorna till Bonnies kalas. Men vad jag inte tänkte på var att 1. jag är faktiskt inte är särskilt erfaren av tårtbak, 2. jag har inte alla de verktyg, springformar, spatlar etc som hade behövts i min ägo, 3. fyllningen, eller den typ av kaka som egentligen krävs för att få målbildens utseende, var jag inte riktigt sugen på, 4. VARFÖR STÅR MAN ALLTID DÄR OCH PYNTAR TÅRTAN NÄR GÄSTERNA REDAN KOMMIT?!?! Jag såg framför mig en höööög tårta, fint pyntat á la Pinterest men nja… den ena tårtans bottnar skar jag för tunt så den höll inte ihop och jadda jadda jadda…

MEN! Det blev ju bra till slut och jag tyckte faktiskt ändå att de blev rätt gulliga när frostingen, strösslet, pyntet och mina fina tårtljus väl var på plats! Och tårtan som var en prinsesstårta utan marsipan (till Luddes förtret… ja, mitt med, jag älskar det! men det är ju inte så pyntvänligt, HAHA) blev faktiskt väldigt saftig och god! Använde detta recept för tårtbotten (singular – den andra fick bli en köpbotten sådär i sista sekund).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *