OM SÅ BARA FÖR EN MINUT

Processed with VSCO with f2 preset

Om så bara för en minut innan hon vaknar – SOLEN here I come, och japp, precis som jag nu börjar skriva här så vaknas det där nere i liggdelen. Nej, vi har inte fått en bebis som gillar att sova dagtid. Absolut inte! Den senaste veckan har vi kanske skrapat ihop max en timme om dagen, såvida hon inte sover PÅ mig, och då är det när vi är ute med vagnen. Sen är hon givetvis supertrött (och smågnällig), till och från under dagen, men det verkar hon inte själv förstå. Så fort man lägger ner henne då hon somnat i famnen så vaknar hon och är skitarg (läs: skittrött) innan jag plockar upp henne igen. Och det är synd för när hon då äntligen somnar i vagnen så vaknar hon av den dånande hissdörren upp till lägenheten, eller att vagnen står still för länge (låt säga att man tänker att man kan uträtta liten ärenden på stan så att hon kan få sova vidare…). Ni förstår ju då också att det blir ju inte mycket vila om dagarna för min del. Nej, det är ju inte heller så att hon vill sova hos mig om jag själv skulle lägga mig ner lite.. hehe ja… det är kanske just detta som jag INTE var så förberedd på. “De sover väl mycket på dagarna och då kan man väl själv också vila”. Mmmm visst.

Ja, nu hann jag åtminstone skriva klart ändå. Men detta med ena foten skakandes under liggdelen. Suck! Sol eller regn, känns som det spelar mindre roll för mig där jag sitter i lägenheten i stan just nu. Nej, det är inte sant såklart! Visst älskar man det fina vädret men helst hade jag velat vara vid havet eller i en trädgård så att hon kunde få lite ro i en rullande vagn. Svårt att underhålla henne på denna lilla balkongyta, dessutom i söderläge med solen gassandes på. Så vi är som sagt mest inne med undantag för en långpromenad om dagen.

Yes! Hon verkar ha slutit ögonen igen! Att min fot krampat är en annan femma… nej, nu vaknade hon igen. Jaja, dags att amma!

(Fortsättning från amningssoffan… ) Just nu utreder vi om allt detta kanske helt enkelt beror på att hon inte riktigt får i sig så mycket mat som hon önskar. Hon hade precis börjat sova bra på natten när vi på senaste bvc-besöket såg att hon inte gått upp i vikt som hon borde. Så nu ammas och pumpas det var tredje timme för att få igång produktionen, och fram till det tänkte jag faktiskt köpa hem lite ersättning att eventuellt fylla upp med inför natten tills vi är på banan igen. Då tänker jag att jag också slipper dra upp henne nattetid (bvc’s önskemål) och störa henne när hon för en gång skull sover riktigt, riktigt gott. Det känns så hemskt elakt. Hon behöver ju sin sömn, lilla hjärtat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *