FALSKT ALARM (TACK OCH LOV!)

IMG_1776
Vår lilla leo-tjej! 45 dagar kvar!

God kväll i stugan!
Sitter och jobbar lite här på kvällskvisten efter att jag tidigare i eftermiddags åkte från jobbet med en otrevlig oro. Tyckte mig inte alls ha känt bebis under natten eller under dagen och efter ett gråtigt samtal med en barnmorska så bestämde vi oss för att åka till Östra och kolla upp det. Jag kände under dagen något som skulle kunna ha varit bebisens hicka, men det var väldigt svaga rörelser och nästan så att de små och få “rörelser” jag fick var väldigt slöa. Det heter tydligen att man ska lita på mammans instinkt och även om jag innerst inne nog kände att “allt är säkert som det ska”, så kunde jag inte helt släppa tanken på att “tänk om det INTE är det, och så gör jag ingenting!”. Det är ju inte bara uteblivna rörelser man ska reagera på, utan även om det skiljer sig väldigt mycket från det “normala”. Vår bebis har ju varit otroligt aktiv de senaste veckorna så det är väl klart att jag blev lite bekymrad nu när jag inte fick någon som helst respons (testade för övrigt allt jag kunde komma på; iskallt vatten, rejäla buffar på magen, ligga ner och vila, äta choklad, dricka kaffe…).

Men givetvis skulle skrutten bara bråka med sina höns-föräldrar, för likt förbannat som vi satte oss ner hos läkaren så började hon böka inne i magen. Kände mig något skamsen (men också väldigt lättad) om man säger så… Vi fick göra både ctg-undersökning och sedan träffa en läkare för ultraljud. Allt såg fint ut och som sagt, bebisen var allt annat än stilla när läkaren körde runt med ultraljudsdosan (svinkallt, såklart!). Hon hade förmodligen bara vänt på steken så att jag inte kände igen de “vanliga” rörelserna, eller så var hon dagen till ära bara en trött bebis som helt enkelt passade på att ta en riktigt lång sovmorgon.

Åh vad vi längtar efter dig! Och ÅH vad vi inser att du kommer driva dina föräldrar galna av oro och hyss under de kommande åren! <3

Ett kommentar till

  1. Lill Paulina, jag förstår att du blir orolig, menhon måste väl vila sig ibland! Allt går säkert bra! Det är lite drygt att bara gå och vänta. Jag ska ju vänta på tre stycken jag Lycka Till , snart är det dax. Många kramar till er alla tre från mormor❤❤❤❤❤❤❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *