SNÖRVLIGT

Processed with VSCO with a6 preset

Den lilla näsan är full av snor och det värsta tänkbara hennes mamma kan göra är att torka den rinnande näsan. Då gråter hon hysteriskt och näsan den rinner bara desto mer. Lilla hjärtat! Natten har därmed varit väldigt besvärlig då hon väckt sig själv av allt snörvlande och då det varit svårt att andas.

Så idag har vi tagit det väldigt lugnt här hemma. Vi somnade båda två under täcket i soffan i morse och resten av dagen har spenderats i pyjamas. Vi myser med julmusik, pepparkakor och kola – jobbar på julkänslan så att säga ;) Vi har tagit en promenad och snart ska lillis få bada. Det älskar hon! Ludde är borta ikväll så då fortsätter jag julmyset med Ernst på tv och lite glögg. Om nu fröken kan sova i natt vill säga :)

Fortsätt läsa →

MYSDAG MED MITT HJÄRTA

Processed with VSCO with a6 preset

En sådan mysdag vi haft idag, jag och bonnsan ♥. Visst, hon är nöjd med det mesta men för mig känns det som vi haft vår första “riktiga” mamma-dotter-dag idag, haha. Hon är ju en liten minimänniska nu! Givetvis inte någon man kan ha en direkt dialog med, hehe, men hon är med och tittar, tjoar och lyssnar.

Vi tog oss ner till stan innan 11 och var inte hemma förrän runt 15 igen. Vädret var sååå härligt! Vi strosade, fixade julklappar och fikade/lunchade tillsammans. Bonnie satt i en egen fåtölj bredvid mig när vi åt och var så mallig! I kön inne i butikerna charmade hon alla genom att spela allan, skratta och prutta med munnen.

Processed with VSCO with a6 preset

Julfeeling på babyrytmikens julavslutning igår! Alltså, alla små söta tomtar som bara tittar storögt medan mammorna försöker hänga med i sångerna bäst de kan, haha. SÅÅ söta! ♥♥♥

Nu sover lilla loppan och jag har precis ätit kvällsmat. Ska slänga in två lussekatter i ugnen och sen blir det tv för mig hela kvällen då Ludde är iväg med jobbet. Skulle packat in lite julklappar tänkte jag men jag når inte lådan som min käre sambo placerat högst upp på garderoberna…. Och imorgon LUCIA! Då ska vi tillsammans med några andra mammor och barn gå och titta på luciatåg. MYS!

Fortsätt läsa →

GOD MORGON

Processed with VSCO with a6 preset

Vaknar denna morgon med snö utanför fönstret. Bara slöjmoln på himlen och man kan ju inte säga annat än att det är fantastiskt vackert! Måtte nu detta få lov att ligga kvar ett tag. Blask, grått och blött är inget vi vill ha till jul!

Här hemma dricker jag kaffe och lyssnar på julmusik. Har tända ljus lite här och där och jag njuuuter! Bonnie sover men tycker givetvis att jag hör henne vakna till nu (alldeles för tidigt!!), hehe. Vi ska iväg på julavslutning på babyrytmiken idag och i eftermiddag ska vi besöka två förskolor som har öppet hus. Usch, bara tanken på att Bonnie ska börja förskola till hösten gör så att det knyter sig i magen. Min lilla bebis! Hur ska jag klara av att vara ifrån henne så långa och många dagar? Känns oerhört viktigt att hon hamnar på en förskola som känns bra, även om jag vet att chanserna att få den förskolan man önskar här i Göteborg är oerhört svårt.

Ha en fin måndag!

Fortsätt läsa →

2:a ADVENT

Processed with VSCO with a6 preset Processed with VSCO with a6 preset

Alltså den skräckblandade förtjusningen av att det redan är andra advent! Mest skräck och lite mindre förtjusning kanske, tiden går alldeles för fort!

Oavsett så har vi haft en väldigt fin söndag! För andra året i rad har vi haft mysigt adventsfika, med efterföljande julmarknaden på Liseberg, tillsammans med underbara familjen Lindgren. Kallt och rått var det men mot slutet av vårt besök började det snöa och nu ligger det ett vitt täcke på marken. Så fint!

Nu är vi hemma igen och jag ska slänga mig på soffan och hugga in på ytterligare en lussebulle och lite glögg. Det är inte i december månad som man ska dra in på godsakerna tänker jag, det finns det andra månader för.

Processed with VSCO with a6 preset

Och på tal om godsaker! Vill äta upp henne!! <3<3<3

Fortsätt läsa →

SOVA I EGEN SÄNG

Processed with VSCO with a6 preset

Vår lilla bonbon har sovit i sin egen säng nästan hela tiden från att hon var någon månad gammal (det är så jag minns det iaf, gud vad man glömmer fort!). Detta helt på grund av att hon (och vi!) sover mycket bättre när vi inte väcker varandra. Har insett att vi alla tre är väldigt lättväckta! Och som det såg ut tidigare vaknade hon aldrig på natten så massa spring var inte nödvändigt. Har man en bebis som vaknar hela tiden och ska äta så förstår jag att man har de nära till hands ;)

Processed with VSCO with a6 preset

De gånger vi varit i Skåne har hon däremot fått sova mellan oss (eller i vagnen när hon var mindre och hade liggdelen) men jag har märkt den senaste tiden att det bara resulterat i usla nätter. Därför har vi denna gång haft henne i resesäng som mormor och morfar fixat, och det har funkat SÅ bra! Hon vaknar fortfarande för käk en gång per natt, och nappen trillar ut då och då också, men annars är sovpassen betydligt längre än de brukar vara här nere och det förbättrar ju kvalitén på oss båda enormt! Hemma i Göteborg har vi fortfarande spjälsängen i högsta läge, men jag tror nog det får bli dags att sänka ner den nu snart. Dels för att hon är väldigt intresserad av att stå upp samt att vi nu också sett att det går bra att sova nere i sängen också (var lite nervös över nattningen som gärna ska inkludera mitt ansikte mot hennes).

Det finaste och gosigaste påslakansetet tog vi med oss ner så att inte allt skulle bli nytt! Det kommer från mitt danska favoritmärke Konges slojd, och jag hade gärna haft det i min egen säng också! Så himla mjukt!

Fortsätt läsa →

FRISK LUFT

Processed with VSCO with a6 preset

Vi är nere i Skåne medan papi är i Hong Kong med jobb. Förkylda är vi också, och kanske främst jag då. Så idag kurerar vi oss men lite frisk luft har väl aldrig skadat. Tur vi har gungor precis utanför för någon längre promenad avstår jag i hopp om att snabbt bli helt frisk igen. Har ju massa vänner och bebisar som jag helst vill träffa när vi nu är nere!

Fortsätt läsa →