FEM VECKOR

IMG_3593

Den här lilla donnan blir fem veckor idag! Helt otroligt vad tiden går, det känns som igår då vi befann oss på BB. Men mycket har hänt på dessa fem veckor! Bonnie har ökat ett kg i vikt och har blivit hela 6 cm längre än då hon föddes! Duktiga lilla tjejen! Vi ammar fortfarande med amningsnapp då hon fått torsk på tungan (jo, det heter sjukt nog så) och då jag gärna undviker att det smittar av sig på mig. Dock sa de på bvc igår att nappen inte var ngt vidare skydd så idag testar vi utan igen (för att jag var svettig och den trillade av hela j-vla tiden)! Det går helt ok på vänster sida, men jag blir så osäker på hur mkt hon får i sig. Tycker inte greppet ser heeeelt korrekt ut och hon tappar det lätt. Nåja, vi får väl se om hon är hungrig snart igen!

Annars då? Klockan är snart 15 och jag har inte fått i mig lunch än. Vi tog oss ut på en svettig promenad med vagnen och passade på att handla mat på vägen hem. Lillis har lite svårt att komma till ro med sömnen just nu och vill gärna vara i famnen hela tiden, enda stället förutom vagnen (om den är utomhus och i rullning) där hon är nöjd. Så nu har vi alltså rullat vagn i två timmar för att hon skulle få sova, och nu har hon som sagt fått mat också! Ligger och sover räv i min famn men ska försöka se om jag kan lägga ifrån mig henne och ge mig själv lite mat i magen! Tur jag åt en stor laddning gröt i morse (och just det… köpte en chokladbar i affären som jag tryckte i mig på vägen hem också)!

Igår var vi på ett nervöst besök på hjärtmottagningen, men mer om det i ett annat inlägg!

Fortsätt läsa →

VILKEN FREDAG!

Hej säger vi från pappas jobb!

Vi har idag varit och intygat luddes föräldrarskap (konstig grej det där!) och därefter följde vi med upp på hans kontor och hälsade på. Vi stannade till och med så pass länge att vi fick vara med på fredagsbubblet som avnjöts ute på takterrassen längs med älven. Såå härligt! Och en avslappnande stund och ett litet glas bubbel även för mig, då det var många andras famnar för Bonnie att ligga i.

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset

När sedan alla återgick till sina skrivbord satt vi kvar och här sitter vi än. Vi har precis käkat (hon på sitt sätt och jag massa kakor och annat snacks och skit) och nu väntar vi bara på att pappa ska bli klar så att vi kan ta helg! Blev spontaninbjudna på middag ute hos kusinerna i Askim ikväll också så dit åker vi direkt härifrån. Vilken lyx!

Processed with VSCO with f2 preset

Och vilken lyx att kunna sitta ute och amma utan att frysa. Och Bonnie i bara linnet! Och solbrillor, haha!! Det måste väl ändå vara sommar det!

Fortsätt läsa →

SOL OCH GLASS

Hej!

Äntligen kom den, värmen! Dock verkar den inte vara här helt för att stanna, för jag såg att det skulle dra in regn lagom till helgen? Nåväl, vi har iaf njutit så mycket vi kunnat av denna torsdag, jag och Bonnie!

Processed with VSCO with t1 preset

Vi (hon!) vaknade tidigt och somnade sedan inte om, så efter frukost tog vi en morgonpromenad och handlade med oss nybakt bröd hem. Pappsen åkte till jobbet och lämnade oss ensamma fram till imorgon. Vid 12 kom fina Amelie och hennes goa Elsie och hälsade på. Jag och Amelie har känt varandra sedan vi var i ungefär samma ålder som våra tjejer, vilket ju känns helt tokigt när man tänker efter! Tänk om Bonnie och Elsie sitter på samma fika om 27 år? Hehe..

Det har blåst så otroligt mycket idag så parasollet på balkongen jävlades och därmed blev det att vi fikade inomhus för småtjejernas skull. Efter fikan gick vi dock ut och promenerade bort till Lejonet & Björnen för lite glass i solen. Så mysigt, både kombinationen sol och glass, men kanske främst umgänget! :)

Nu ligger vi i soffan. Bonnie sover efter att precis ha ätit (DEN matkoman alltså!). Vi övar på att släppa den förbaskade amningsnappen och hittills har vi lyckats med ena sidan! Men det har inte varit en lätt match det här… Amningen har funkat bra med amningsnappen och mjölk finns det gott om, men grejen med den där plastgrejen är ju att den släpper! Och då sitter vi där, dyngsura och äckliga. Nej usch vadå jag tyckt den varit jobbig!

Ludde är som sagt inte tillbaka förrän imorgon så ikväll är det bara vi tjejer. Jag ska värma på lite rester i form av spaghetti och köttfärssås och sedan blir det tv innan läggdags. Borde egentligen hålla lillis vaken så att jag för sova i natt, men jag måste ju äta någon gång också :)

Processed with VSCO with f2 preset

Tänk att jag ska få vara hemma med denna lilla karamell hela sommaren! Mammas älskling!

 

Fortsätt läsa →

IKEA IGEN

Processed with VSCO with f2 preset Processed with VSCO with t1 preset

Igår tog vi bilen och åkte till IKEA för att slutföra det vi inte hann göra, för idag två veckor sedan! Har ju inlägget här nedan där jag skrev att jag började känna en molande känsla där tisdagen för två veckor sedan… Inte visste jag då att värkarna Skulle sätta igång några timmar senare, på självaste IKEA. Lustigt nu i efterhand att jag där och då inte fattade vad som hände heller, haha! Trodde bara det var lite förvärkar och att bebisen skulle vänta åtminstone en vecka till! Så jag andades igenom värkarna på IKEA, bad ludde att inte prata med mig, satte mig på varenda stol vi passerade, och trodde som sagt att detta bara var förvärkar att “öva på” och att det innan det var dags skulle bli MYCKET värre.

Nåväl, igår åkte vi dit under lugnare förhållanden! Så härligt att gå där mitt på dagen, nästan folktomt. Vi fick beställt en stor skjutdörrsgarderob till hallen (äntligen!!) och intog ett gäng köttbullar samt lite amning innan vi åkte hem igen. En lagom utflykt för en liten 12-dagarsälskling (eller inte, fick dåligt samvete sen på kvällen som tagit ut henne så tidigt!) som sov gott i sitt babyskydd hela tiden. Att sova gott nattetid verkar dock vara svårare men så fort dagen är här kör hon gärna 4-5timmsarspass. Suck. Lilla älskade skitungen!

Fortsätt läsa →

BONNIE <3

Processed with VSCO with x1 preset

 

Den 26 april kl 04.39 så kom hon, vår underbara lilla tjej – Bonnie!

I ilfart körde vi till Varberg kl 03.30 efter att vi vid två tillfällen under natten ringt in till förlossningskoordinatorn och fått beskedet att det var fullt i Göteborg. 4 min efter inskrivning gick vattnet, och 35 min därefter kom hon alltså i lika snabb fart som pappsen kört bilen ner till BB.

Hon är det finaste vi skådat, så liten och så snäll. Vi är så kära i henne och gråter här hemma om vartannat över att det var just hon som kom till oss <3.

Fortsätt läsa →