HELGEN

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with t1 preset
Processed with VSCO with f2 preset

I helgen som var hade vi min mamma, pappa och lillasyster på besök. Pappa skulle hjälpa oss det sista med dörrkarmarna som vi varit utan nu i några veckor, samt att han monterade upp ett litet stallfönster mellan kök och hall som han snickrat ihop. Bästa pappa! Och så fick vi äntligen upp det mesta av alla babysaker som mamma haft nere i Skåne (inte så lätt att ta på en buss alltid)

Söndagen spenderade vi en snabbis på IKEA och sedan fick vi finbesök från stockholm i form av bästa Tess och Coca. Lillis i magen fick en superfin liten filt som tillsammans med resten av alla småkläder + sängkläder åker in i tvättmaskinen till helgen (nej, fortfarande ingen egen uppe i lägenheten). Tänk att man kan se fram emot en tvättid så! Det är än så länge bara tisdag, men oj vad jag redan längtar till helgen! Hotellfrukost, fix i bebisrummet och mys står på schemat! Inte många ouppbokade helger för mig och lovis kvar nu innan bebis, så det gäller att passa på!

Fortsätt läsa →

FALSKT ALARM (TACK OCH LOV!)

IMG_1776
Vår lilla leo-tjej! 45 dagar kvar!

God kväll i stugan!
Sitter och jobbar lite här på kvällskvisten efter att jag tidigare i eftermiddags åkte från jobbet med en otrevlig oro. Tyckte mig inte alls ha känt bebis under natten eller under dagen och efter ett gråtigt samtal med en barnmorska så bestämde vi oss för att åka till Östra och kolla upp det. Jag kände under dagen något som skulle kunna ha varit bebisens hicka, men det var väldigt svaga rörelser och nästan så att de små och få “rörelser” jag fick var väldigt slöa. Det heter tydligen att man ska lita på mammans instinkt och även om jag innerst inne nog kände att “allt är säkert som det ska”, så kunde jag inte helt släppa tanken på att “tänk om det INTE är det, och så gör jag ingenting!”. Det är ju inte bara uteblivna rörelser man ska reagera på, utan även om det skiljer sig väldigt mycket från det “normala”. Vår bebis har ju varit otroligt aktiv de senaste veckorna så det är väl klart att jag blev lite bekymrad nu när jag inte fick någon som helst respons (testade för övrigt allt jag kunde komma på; iskallt vatten, rejäla buffar på magen, ligga ner och vila, äta choklad, dricka kaffe…).

Men givetvis skulle skrutten bara bråka med sina höns-föräldrar, för likt förbannat som vi satte oss ner hos läkaren så började hon böka inne i magen. Kände mig något skamsen (men också väldigt lättad) om man säger så… Vi fick göra både ctg-undersökning och sedan träffa en läkare för ultraljud. Allt såg fint ut och som sagt, bebisen var allt annat än stilla när läkaren körde runt med ultraljudsdosan (svinkallt, såklart!). Hon hade förmodligen bara vänt på steken så att jag inte kände igen de “vanliga” rörelserna, eller så var hon dagen till ära bara en trött bebis som helt enkelt passade på att ta en riktigt lång sovmorgon.

Åh vad vi längtar efter dig! Och ÅH vad vi inser att du kommer driva dina föräldrar galna av oro och hyss under de kommande åren! <3

Fortsätt läsa →

BLOCKRANDIGT

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Min nya kjol! Så glad för den och tror den kommer bli en storfavorit både pre och post baby! Har i ärlighetens namn varit otroligt dålig på att unna mig saker till mig själv sedan jag blev gravid. Bebisen och lägenheten har varit i större fokus helt enkelt! Men inför denna helgen kände jag för något nytt, så 10 min innan bussen tog mig ner till Skåne så sprang jag inom Lindex och haffade den på vinst och förlust. Har använt den både på pappas kalas i lördags och på dagens fina, fina baby shower (mer om den senare). Så det visade sig bli vinst helt enkelt!

Fortsätt läsa →

GRAVID v.32

Processed with VSCO with t1 preset

Imorgon har 80% av graviditeten passerat. Det är ju inte klokt! Lillskruttan är en riktigt livlig liten person som sedan några veckor tillbaka ligger med huvudet nedåt. Viftar med armarna och sparkar med benen, hon har tydlig hicka och svänger ofta på rumpan. Så häftigt när man faktiskt kan känna (och se!) hur den lilla människan placerat sig och rör sig inne i magen. Ibland kan vi nästan se ett helt lårben uppe till vänster på magen, och ibland känns det som att hon nästan nyper mig i urinblåsan (aouch!). Rörelserna är till skillnad från tidigare mycket mer “svepande” och ibland känns det så intenstivt, hårt och overkligt att jag inte kan låta bli att skratta rakt ut.

670966f9732f6a996a6bef3903ae861d

Ibland händer det! Jag fastnar för något som INTE är bland det dyraste på marknaden. Spjälsängen vi tänkte köpa kommer från IKEA och är deras billigaste spjälsäng i sortimentet. Win!

8 veckor kvar av graviditeten innebär 6 veckor kvar att jobba. Var det inte bara 15 veckor kvar alldeles nyss? Tiden springer verkligen förbi, och om januari månad var den läääängsta i mannaminne, så har nog februari varit den kortaste (stämmer ju iofs ;). Jag börjar känna mig lite stressad av tanken på att bebisen ska komma flera veckor innan BF, för i nuläget har vi inte mycket fixat förutom kläder. Nästa helg får nog bli en fixarhelg då vi köper väggfärg, spjälsäng och skötbord. Ska också få tummen ur att beställa täcken och kuddar till både säng och vagn, och sen är det väl hög tid att packa BB-väskan? Tiden springer verkligen iväg!

Fortsätt läsa →