VÅRSNYGGT!

1277604250_2_10_1

1165603401_2_10_1

4433629902_2_10_1

4805611250_2_10_1

Vet ni hur det pirrar i magen när jag ser bilder som dessa? Alltså, herregud vad mycket fint det finns till barnen hos Zara nu för våren. Har än så länge bara spanat in flicksidan, men skulle bli förvånad om de inte lyckats på pojksidan också. SÅ fint! Och jag älskar hur Zara verkligen får till känslan i sina bilder, och hur plaggen lyfts fram på ett sådant fantastiskt sätt. Det är ju liksom så att man själv, vid 27 års ålder, gärna köpt på sig alla kitten själv (ja, nu har de ju givetvis en fenomenal damavdelning OCKSÅ!).

Fortsätt läsa →

TIZzZzzDAG

Processed with VSCO with b5 preset
Processed with VSCO with b5 preset

Den här tröttheten som totalt tagit över mig idag är helt otrolig! Jag har i princip suttit i skrivbordsstolen och sovit mig igenom denna jobbdag (det har jag såklart inte, men det var inte långt ifrån!). Vet inte om det är tre dagar med huvudvärk som resulterar i detta, eller om allt renoverande tar mer på krafterna än jag tror. ELLER, kanske det mest troliga, så är det för att jag nu är i v.31 och det helt enkelt börjar bli tröttsamt för kroppen. Eller kanske allt ihop på samma gång. Nåväl! Ligger på soffan nu efter att ha målat elementen. Det var dagens ansträngning från min sida!

Ikväll blir det sushi för första gången sedan jag blev gravid! En stoooor mamma-sushi får det bli (så sugen att det vattnas i munnen!). Tidigare har jag haft såna cravings på själva laxen, att jag tyckt att sushi utan lax kan kvitta. Men nu så, hit med avokado, räka, wasabi, ris och soya! MUMS!

Fortsätt läsa →

HJÄRTEDAGEN

Processed with VSCO with t1 preset

Det blir inte alltid som man tänkt sig, men det kan bli rätt bra ändå! :) Restaurangen som jag bokat i hemlighet fick jag avboka när jag i söndagskväll fick infon att Ludde skulle bort med jobbet tis-ons. JAHAPP! Lite snopet, och lite typiskt att denna dag gått obemärkt förbi min käre sambo. Men! Han är väldigt fin, gullig och kärleksfull alla andra dagar på året så jag ska inte beskylla honom allt för mycket! <3

Vi hade ett inbokat ultraljud idag och det är ju helt fantastiskt att se det lilla livet där inne.  Det lilla livet som vi nu vågar tro är en liten tjej!! <3. 30 v gammal och sparkar och buffrar och rör på sig större delen av dygnet. En otroligt häftig känsla! Allt såg fint ut och var normalt, så en bättre alla hjärtansdag-present kunde jag ju knappast få!

Så det blir tjejkväll här hemma idag. Först en lugn promenad och lite frisk luft till och från Apoeket (hoppas kunna norpa sista eftermiddagssolen), sen blir det glass och en film/serie i soffan för oss ikväll! Inte fy skam det heller!

Fortsätt läsa →

INTENSIV HELG

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Tycker mig se aningen trött ut, vilket jag också var, när bilden ovan togs ute i gårdagens friska luft! I jämförelse med nuvarande status är det dock INGENTING! Herregud vad vi hållt på denna helg! Alla golv förutom i köket är lagda, dörrkarmar och dörrar är på plats, det har bilats fram el i köket och det har murats och spacklats! Allt har gått över förväntan (det där med köket har jag lite lagt åt sidan, det får bli vad det blir), men denna gravida kropp skriker så högt efter vila!

Så nu äntligen ligger jag på soffan och har ätit middag direkt från en matlåda jag tog ut från frysen. Lägenheten är så dammig så det är inte klokt! Jag har sopat och sopat och sopat och nu har Ludde tagit sig en svängom med moppen för att få bort beläggningen på alla golv. Möblerna får vi ta sen. Orkar inte ens tänka tanken på att hugga in idag.

När golven är klara ska jag kasta mig i duschen och därefter bums i säng! Så fort denna helgen gick!

Fortsätt läsa →

MED- OCH MOTGÅNG

Processed with VSCO with g3 presetProcessed with VSCO with g3 preset

Godmorgon!
Ligger sömnlös denna tidiga lördagsmorgon och försöker febrilt googla över lösningar på gårdagens uppkomna problem. Det är inte för ovanlighetens skull som vi stöter på patrull så fort vi sätter tänderna i ett nytt projekt i denna lägenhet! Antar att det kanske är så med äldre lägenheter, att allt är ologiskt utformat så att problemen vid renovering blir oändliga.

Vi (eller ja, pappa givetvis) observerade igår när han kom upp att rören för vatten i det utrivna köket var väldigt höga och skulle kräva en sockel på minst 15 cm. I ritningarna för köket har vi endast en sockel på 8 cm (dessa rör har varit svåra att se innan vi rev ut det gamla), vilket innebär att köket måste höjas 7 cm. För mig som är 1,65 blir detta en väldigt oergonomisk arbetshöjd och jag kommer förmodligen bara nå nedersta hyllan på överskåpen. Arbetshöjden blir 97 cm och för mig är det snarare barhäng än kökshäng!

Rören går inte att flytta utan att behöva göra en ENORM omvandling i hela köket, som dessutom skulle innefatta en lika stor renovering i grannens kök eftersom hans vatten (och rör) också ligger inne i vårt kök (????)… suck! Och kl 9 här på morgonen kommer det en kille som ska bila för alla uttag och lampor, så givetvis måste vi snabbt som attan räkna ut nya höjder för allt detta. En lösning innan dess hade varit välkommet, om än orimligt.

Så himla tråkigt och en sådan typisk motgång när vi nu sett fram emot och peppat för den här renoveringen så länge. Läser att en del väljer 95 i arbetsbänk men det är oftast långa människor som uppskattar detta. Ikea har bänkskåp som är 60 höga (ist för våra 80), men då förlorar vi extremt mycket förvaring. Och 97 cm, dvs 7 cm över standard, låter kanske inte så mycket men det ÄR verkligen det! :(

Vi avslutar med något positivt! Golvet är klart i första rummet och det blev så himla bra! Det ser lite gult ut här men det är snarare ganska kallt. Pappa (och jag!) började jobba vid 15 och några timmar senare checkade vi ut för att äta innan det blev lite fredagsmys i soffan! Idag fortsätter vi med golven och dörrarna och jag hoppas det hela ska flyta på bra!

Fortsätt läsa →

KANINSJUKAN

Processed with VSCO with g3 preset

Ja, nu kan man ju nästan tro att jag drabbats av någon slags kaninsjuka! Först babyskorna som jag inte kunnat släppa (i inlägget nedan), och nu dessa gulligheter som jag hämtade ut på posten igår. Alltså!

Danska Konges slöjd är ett av mina favoritmärke och jag kunde inte låta bli att köpa hem hela tre (!) kaninprylar. En speldosa till spjälsängen, en aktivitetskanin till vagnen och en skallra att stoppa ner i skötväskan (som också kom igår!). Och i den vita förpackningen döljer sig en en fantastisk molnmobil som jag knappt kan bärga mig till att få hänga upp!

Till helgen börjar vi med nya golvet + dörrar i båda sovrummen och därefter kommer jag inte vara sen med att hugga in på barnrummet. DRÖM!

Fortsätt läsa →

FÖRLOSSNINGSSKJORTAN

FotorCreated

Om jag längtar efter att kunna klä mig vanligt igen? Eh, JA!

Idag hoppade jag i något som bäst kan liknas vid en förlossningsskjorta och när jag drog liknelsen för kollegorna var det många som skrattade. Tecken på sanningen i det hela! (Faktum är att jag faktiskt funderar på att ta med den till BB, den gör ju uppenbarligen ett bättre jobb där).

Ser SÅ fram emot att packa upp min gamla tråkiga (men vanliga!) vår- och sommargarderob snart igen. Och kanske köpa något nytt till mig. & Other stories (där samtliga plagg ovan kommer ifrån) ligger bra till!

Fortsätt läsa →