INSPIRATION BARNRUM

1866bf5795af441ec42c0aec8c99d6bd ae275bd92c4bc9779eec156537735432 fotorcreated3e363691c2800509d30d8d8bb125a92e3

Tankarna snurrar för fullt kring det kommande barnrummet. Ett rum som jag så länge jag kan minnas drömt om att få fixa i ordning. Ja, ni som hängt med ett tag är nog mycket väl medvetna.

Det blir troligtvis ett rum med dovare färger, väggarna ska målas och inredningen ska kännas mjuk och mysig utan att bli för mörkt. Tänkte att jag skulle ta mig förbi någon måleributik under kommande veckor och köpa på mig några olika färgprover att test-måla väggarna med. Det stora missionet förutom val av väggfärg är sängen. Vit, målad eller träfärgad? Enfärgat eller mönstrat spjälsängsskydd, och då också, mönstrat eller enfärgat påslakanset? Ja, mycket att fundera kring, för det finns ju så himla mycket fint.

Fortsätt läsa →

NU NÄRMAR VI OSS

Processed with VSCO with f2 preset

Men alltså kan ni förstå att vi är så nära jul? Jag har svårt att greppa det och känner aningens ledsamhet kring att julstjärnor och gran ska ner ganska snart igen. Imorgon åker jag nämligen till Skåne och vi kommer inte upp igen förrän på nyårsdagen, och kort därefter plockas det bort. Men i ärlighetens namn så är man väl ofta rätt mätt på det när väl juldagarna är över? Då ska hemmet pyntas med tulpaner istället!

Och just det… Byggdamm! För i januari börjar vi troligtvis med att lägga nya golv i hela lägenheten och därefter ska dörrar + karmar bytas. Och i februari siktar vi på att få in köket. Men DÄREFTER, då är jag nog mer än redo för vårpiff i hemmet (ja okej, längtar redan). Åh vad härligt! Men först: jul jul jul!

Fortsätt läsa →

DET HÄR MED SKÖTVÄSKA

fotorcreated

 

Börjar inse att det här med skötväska inte kommer bli en lätt match! Att det ska vara en “riktig” skötväska har jag avskrivit mig från för ett bra tag sedan, detta med tanke på det urusla (!!) utbudet som finns, men att hitta en vanlig väska som uppfyller kraven Snygg & Praktiskt (eller tvärtom, för all del) verkar också vara en oövervinnerlig kamp. Till min stora förvåning! För jag tycker ändå att det borde vara relativt enkelt att finna en väska som har lite längre remmar, som är rymlig men som ändå inte enbart har ETT fack (för det känns ju lönlöst).

Så, vart hittar jag en snygg tote-liknande väska, gärna i skinn, med något mer innerfack samt med remmar som gör att jag kan hänga den på vagnen? Kan väl INTE vara så svårt?

By Malene Birger släppte tidigt i våras en exklusivare kollektion av väskor. Och dessa ovan, Monica och Iselin, ser ju ändå ganska lovande ut. Om det inte vore för att de var slutsålda, ev hade nååååågot för korta remmar, var liiiite för dyra, och inte riktigt innehöll så många “praktiska fack” som jag misstänker att man trots allt behöver. Alltid är det något.

Snälla, hjälp mig! Ni som har lite erfarenhet, vad behöver man?

Fortsätt läsa →

UPPLADDNING

Processed with VSCO with f2 preset

Godkväll,
Ensam hemma idag och efter en lång arbetsdag och intensiv vecka ligger jag nu bara på soffan. Ser på julkalendern, äter vörtbröd, lyssnar på julmusik och inväntar Jul med Ernst.

Och redan fredag imorgon och helgen är så välkommen! Den ska helt och hållet gå i lugnets tecken för det är precis vad jag och kulan är i behov av. Spa med massage på lördag och sen bara en massa god mat och mys. Bästa uppladdningen för kommande julvecka!

Fortsätt läsa →

WISHLIST CHRISTMAS

fotorcreated

Vad jag lite extra önskar ligger under granen i jul.

Söt klänning från Ganni (men äsch, ingen idé med den här växande magen), boken Säker Stil, Pyjamasskjorta i siden från H&M, vinterskor från Ganni, mössa + halsduk i finare material och en marinblå stickad mohairkofta.

Fortsätt läsa →

GODMORGON

Processed with VSCO with f2 preset

Godmorgon lördag!
Vaknade i vanlig ordning på lördagar strax efter 06 men har sedan dess legat kvar i sängen och läst. Får ju väldigt sällan tid till det annars! Nu är jag dock så hungrig att magen håller på att vända sig ut och in! Hoppas innerligt att det var frukostbullar pappa gav sig iväg för att fixa för en stund sedan :)

Mysigt att vara hemma hos familjen, och idag vankas gymnastikuppvisning samt lite julkänsla nere i stan. Ikväll ska vi montera pepparkakshuset som vi började med igår (all eloge till Matilda, själv tappade jag tålamodet direkt) och så blir det glögg och julmys med mamma, pappa och lillasyster.

Hoppas ni får en fin lördag!

Fortsätt läsa →