BLOCKRANDIGT

Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset
Processed with VSCO with f2 preset

Min nya kjol! Så glad för den och tror den kommer bli en storfavorit både pre och post baby! Har i ärlighetens namn varit otroligt dålig på att unna mig saker till mig själv sedan jag blev gravid. Bebisen och lägenheten har varit i större fokus helt enkelt! Men inför denna helgen kände jag för något nytt, så 10 min innan bussen tog mig ner till Skåne så sprang jag inom Lindex och haffade den på vinst och förlust. Har använt den både på pappas kalas i lördags och på dagens fina, fina baby shower (mer om den senare). Så det visade sig bli vinst helt enkelt!

Fortsätt läsa →

WISHLIST CHRISTMAS

fotorcreated

Vad jag lite extra önskar ligger under granen i jul.

Söt klänning från Ganni (men äsch, ingen idé med den här växande magen), boken Säker Stil, Pyjamasskjorta i siden från H&M, vinterskor från Ganni, mössa + halsduk i finare material och en marinblå stickad mohairkofta.

Fortsätt läsa →

DREAM BIG

4d45760af664b4fea611c6f908374dd9 7563d39eef2eddda6741581608dfc23b becb50ed4dc20b864fb12ae8698151c9 e0552e524930b60186a31b45339b2350 eca66fb31ba30fd38bb28803cff8addd

Nej, det är ju inte direkt såhär det ser ut hemma hos oss, trots att vi i princip började om från noll och hade alla möjligheter att göra det exakt som vi ville. Tja, kanske inte. DEN enorma takhöjden har vi faktiskt inte, och inte stuckaturerna heller. För att inte tala om de enorma pengarna som inte finns, men som krävs för att lägga nya (gamla) underbara trägolv, eller fylla köket med marmor. De där enoorma tavlorna är helt fantastiska! Men jag kan bara gissa vad det skulle kosta med en sådan och jag sätter nästan kaffet i halsen när jag ser att ägaren av härligheten dessutom har två. Vi ramade in några småtavlor för ett tag sedan och fick hosta upp över 1000 riksdaler. För att de inte var i standardmått…

Vi får det suuuperfint hemma (låter som jag är missnöjd, men det är jag inte), men det är fullt OK (och gratis!) att drömma större. Vore så förbannat nice att vinna en förmögenhet så att snålheten i en INTE tog övertaget när det ex kommer till val av bänkskiva, vitvaror, nytt golv i hall och kök, osv osv osv.

En dag kanske… vore synd att inte ha samlat på sig inspiration i så fall ;)

Btw, återkommer kanske med lite kökstankar. Kan nog behöva lite hjälp på traven…

Fortsätt läsa →

YUMMIE

Processed with VSCO with f2 preset

Från att ha gått från att inte gilla mozzarella, till att rent ut sagt crava det i ovan sallad dag ut och dag in! Hade det inte varit för variationens skull hade jag görna ätit det varje dag. Lite gröna blad i botten, småtomater, vattenmelon och massor av basilika, olivolja och flingsalt. MUMS!

Fortsätt läsa →

HOME INSPIRATION

18b2de61bdbc8e36412ccf7d41b1497b

19232c1d02655ee8349d8ea6940b35a0

689335ff886095f96f8e50e9105d3165

ce62146a268080eadedbf8fc8a4d4735

f4600dbc3a04b44993dfb430d70067cf

Kitchen

74e0f3294ab5d07fe1c10e976e2e4e6e

Hej på er, i vad som mest kan likna ett höstrusk!
Vi har varit på 3-årskalas denna lördag och nu tar vi bara det lugnt här hemma. En vecka av semestern har gått, dvs en vecka hemifrån lägenheten i Göteborg. Kanske var det en vecka hemifrån som nu gör att jag börjar sukta efter inredningsinspiration igen (tro mig, det har varit TVÄRSTOPP där ett tag, med allt vad inredning och renovering heter!).

När vi är tillbaka igen väntar våra nya gardiner på oss uppsydda och klara, våra matsalsstolar är förhoppningsvis snart hemma och vi har tre nyimradade tavlor som hämtades ut precis innan vi åkte ner. Och just det, en ny säng fixade vi ju också precis innan semestern började! Så kanske att man kan se lite framsteg i augusti när vi är tillbaka igen, det är ju småpillet när de stora (och dyra!) sakerna är på plats som jag tycker är roligast! Och kanske att vi då också kan börja se köksrenoveringen i slutet av tunneln. Längtar!

Men först hoppas jag att semestern varar läääääänge till, och att vädret kanske kan tänkas visa sig från sin bättre sida resterande 2,5 vecka!

 

Fortsätt läsa →

COPENHAGEN

image

image

image

image

Processed with VSCO with f2 preset

image

Processed with VSCO with f2 preset

Vi var i Köpenhamn med en övernattning mellan tisdag och onsdag tillsammans med två av våra bästa vänner. Köpenhamn alltså, man bara måste älska den där staden!

Vi fick strosat bland alla fantastiskt fina hus och gator, lite shopping blev det samt massor av mat. Bland annat hade vi en fantastisk upplevelse på restaurang Höst där vi blev serverade en åttarättersmenyn i mysigaste miljön. Ja, det var helt enkelt två fantastiskt härliga dygn i trevligt sällskap och i bästa staden. Svårslaget!

Fortsätt läsa →

SHINING BLACK

image

Vi slet som djur med våra golv i vintras men nej, det har inte blivit bra! Främst är det golvet i hallen och köket (sammanhängande) som vi skulle vilja göra om. Även golvet i hallen behöver fixas, men det skulle kunna räcka med en ordentlig och proffsig golvslipning.

Idag ligger vitoljade brädgolv i hall och kök, men dessa är rätt slitna och jag känner inte att de är riktigt tåliga mot ev vattenskador eller smutsiga och blöta vinterskor (nu håller vi ju visserligen efter oss rätt bra, men ändå). Dessutom är det en del småhål från spikar och en gräslig cementhörna som vi vitmålat som jag väldigt gärna skulle vilja gömma.

image

image

image

Problemet är bara att jag inte vet vad vi skulle lägga för golv istället. Jag vill helst inte ha ekparkett och sten hade varit fint men det blir nog både för dyrt och för omständigt. Har sett ett vitt tarkettgolv i ask som jag gillar, men det känns samtidigt tråkigt (?) att täcka brädgolv med någon trä+laminatvariant… Jag vill också undvika att ha alldeles för många olika golv, för SÅ stor är inte vår lägenhet, hehe. I sovrummet har vi vitmålad ekparkett och i lilla rummet samma brädgolv som i hall och kök (där är det dock väldigt fint!).

Med tanke på inläggets bilder förstår ni kanske att jag är rätt sugen på svarta, blanka golv. Nu är väl detta visserligen svartmålade brädor men kanske att det finns någon annan variant? Oavsett svart eller vitt, är jag väldigt sugen på blankt. Så himla fint och säkert så himla damm-otåligt ;)

Fortsätt läsa →

SMÅ ONÖDIGA TING

Processed with VSCOcam with f2 preset

Hej på er,
Nu var det ännu en gång ett tag sedan sist, men roligt ändå att ni är några som kikar in då och då trots allt. Denna arbetsveckan har varit hektisk och ihop med att jag inte blivit bra med lungorna än så har det resulterat i en galen trötthet. So that’s why!

Vad tycker ni om mina små fat förresten? :) Det är något med askar, fat, smålådor i härliga mönster och/eller färger som jag inte kan motstå! Vad jag ska ha alla till är oklart men med tanke på att det mesta är vitt här hemma, så blir det upplyftande med lite färgklickar här och var i form av sånt här ”småttigt”. Dessa hittade jag på h&m home för en vecka sedan för en väldigt liten peng! Att hålla det stiligt, rent och avskalat (som jag tycker är så förbaskat himla fint) är tydligen (!) inte min grej ;)

Hoppas ni alla mår bra och att ni firar era mammor ordentligt! <3

Fortsätt läsa →

WE’RE GETTING THERE

Processed with VSCOcam with f2 presetimageProcessed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Det väntar några dagar med sol och höga temperaturer nu i veckan vilket ju känns heeeelt fantastiskt! Men även om det är ett tag till tills man (jag) hoppar i plurret, så känns det himla trevligt att ha den här fina baddräkten liggandes i lådan. Som ett litet tecken på att we are getting there – kanske bästa känslan av dem alla!

Fortsätt läsa →